Nymburský deník 17. 1. 2006

23.08.2011 09:36
Na čtení si pomalovali tváře
 
Nymburk - Pohodová akce, podařený večírek s bezva muzikou. Tak probíhalo v sobotu v kavárně U Strýčka autorské čtení pětice polabských básníků. Pavel Zdražil, Lukáš Trejbal, Miroslav S. Jilemnický, Marek Slivanský a Ondřej Urbanec nazvali svůj večer Kýchání do sazí a dokonce byli k tématu i "bojově" sazemi pomalováni.
"Název nemá hlubší smysl, je to jen hra se slovy. Čtení se už od roku 2002 každoročně účastní místní autoři, kteří vyšli v almanachu Stíny plesu v roce 1992. Přicházejí ale samozřejmě s aktuálními texty," řekl jeden z přítomných Lukáš Trejbal, spokojený s tím, kolik se přišlo podívat lidí.
Zatímco jindy se polabští básníci scházejí jen jednou do roka, letos vymysleli malé tour. V sobotu 21. ledna budou číst v Poděbradech v Netopýru a 25. ledna ještě v kině Hogo Fogo v Lysé nad Labem. Večírek pokaždé doplní muzika, podobně jako v Nymburce. Tam to rozbalila kapela Nový hrábě. "Byli skvělí. Budou hrát i v Poděbradech, kde zahrají ještě navíc Práva pupku," řekl Trejbal.
(zal)
 
 
Kýchání do sazí u Netopýra - Nymburský deník 20. 1. 2006
 
Poděbrady - V restauraci Netopýr na zámeckém nádvoří se zítra od 19 hodin koná autorské čtení Richarda Sysaly, Pavla Zdražila, Marka Slivanského, Mirka Jilemnického a Michala Plavce s názvem Kýchání do sazí. Hudební doprovod zajistí kapely Nový hrábě a Práva pupku.
 
 
Kýchání do sazí v kině Hogo Fogo - Nymburský deník 25. 1. 2006
 
Lysá nad Labem - V baru kina Hogo Fogo se dnes od 19 hodin koná pokračování autorského čtení Miroslava S. Jilemnického, Michala Plavce, Lukáše Trejbala a dalších nazvané Kýchání do sazí. Hudbu zajistí Michal Koříněk a Mirek Novák.